Je bekijkt nu 5 Coronaproof wandelingen in de Achterhoek

5 Coronaproof wandelingen in de Achterhoek

In dit blog lees je tips voor coronaproof wandelingen in de Achterhoek. In deze tijd van thuiswerken, coronaregels en binnen blijven is het extra lekker om regelmatig even buiten te gaan uitwaaien. Maar je bent niet de enige. En dat zorgt er voor dat het op veel wandelplekken ineens veel drukker is dan normaal. Hier lees je waar je lekker rustig kunt wandelen in de Achterhoek. Ik moet er wel bij zeggen dat het tijdens mooie weekenddagen -als iedereen massaal naar buiten trekt- ook op deze plekken druk kan zijn. Maar zelfs dan is het er nog lang niet zo druk als in de bekende wandelgebieden.

De leukste coronaproof wandelingen in de Achterhoek

coronaproof wandelingen in de Achterhoek

Gouden Leeuw (Laag-Keppel)
Wil je lekker wandelen, zonder al te veel drukte? Vanaf de parkeerplaats achter de Gouden Leeuw in Laag-Keppel starten diverse wandelroutes. De routes variëren van een paar – tot ruim twintig kilometer en worden aangegeven met gekleurde paaltjes
Startpunt: De Gouden Leeuw, Rijksweg 91, Laag-Keppel

coronaproof wandelingen in de Achterhoek

Rijnstrangen-klompenpad (Oud-Zevenaar)
Het Rijnstrangen-klompenpad is een mooie afwisselende route van 14 kilometer. Dit klompenpad , dat wordt aangegeven door markering met een paars klompje, loopt door het buitengebied van Aerdt, Pannerden en Oud-Zevenaar. Je wandelt door een mooi rivierenlandschap met uiterwaarden, weilanden en dijken. Het trekpontje bij Aerdt is –een goeie oefening voor je armspieren- is superleuk. Het tweede pontje verderop in de route doet het niet meer. Hier loopt een alternatieve route via de brug. In regenachtige tijden –zoals nu- is het pad op sommige plekken wat modderig en nat. Honden mogen niet mee.
Startpunt: Thoen&Thans, Kerkweg 10, Oud-Zevenaar

Ockhorstroute (Wichmond)
De Ockhorstroute is een afwisselende wandeling van 8 km (evt. in te korten tot 4 km). Startpunt is bij chocolaterie en koffiehuis Magdalena, waar je terecht kunt voor een take-away koffie&bonbon. De route wordt goed aangegeven met bordjes met een vliegende gans. Enige verwarrende punt is na 6,5 km -bij een boerderij- hier staan ineens 2 ganzen op het paaltje. De ene vliegt rechtdoor en de andere slaat linksaf. En die moet je hebben.
Startpunt: Koffiehuis Magdalena, Vierakkersestraatweg 37A, Vierakker

coronaproof wandelingen in de Achterhoek

Het Markepad (Zelhem)
Deze bewegwijzerde route van 5,5 kilometer loopt via smalle paadjes langs en door verschillende weilanden van proefboerderij ” De Marke “. Je komt langs visvijver ” De Markeplas ” en via verschillende bospaden kom je weer terug bij het startpunt. Honden mogen niet mee op deze wandelroute.
Startpunt: t’ Olde Schot, Varsselsestraat 11, Zelhem

coronaproof wandelingen in de Achterhoek

Parkeerplaats Bronkhorst (Bronkhorst)
In “normale tijden” is het vaak best druk in het kleinste stadje van Nederland,maar in deze tijd is het er juist erg rustig. En dat maakt het een prima plek om een frisse neus te gaan halen. Bijkomend voordeel is dat je nu veel beter ziet en ervaart hoe mooi en sfeervol Bronkhorst is. Vanaf de parkeerplaats aan de rand van het stadje starten twee wandelingen. De Oltmansroute van 5,5 kilometer en de Bronkhorstroute. Een ommetje van een paar kilometer.
Startpunt: Parkeerplaats Bronkhorst, Onderstraat, Bronkhorst

Ik wens je veel wandelplezier!
Marleen
info@dewereldiszomooi.nl

Geef een reactie