Je bekijkt nu Mijn naam is Marleen

Mijn naam is Marleen

….en ik ben gek op reizen en nieuwe plekken ontdekken. Ver weg én dichtbij. Want de wereld is zo mooi, ook dicht bij huis. Met deze reiswebsite wil ik je meenemen naar die mooie plekken. Om je te inspireren en misschien een klein beetje te helpen om onze mooie wereld te ontdekken.

Ik ben geboren en opgegroeid op een boerderij in de Achterhoek en in mijn jonge jaren was reizen er niet bij. Op mijn 18e stapte ik voor het eerst in een vliegtuig. Naar Londen. Ik voelde me net Alice-in-Wonderland, alles was nieuw. De vlucht, de metro, al die winkels en markten, Heathrow. De controle op datzelfde Heathrow die meer dan een uur duurde. Ik zag er in die tijd nogal opvallend uit én had gezegd dat ik uit Amsterdam kwam. Vanaf dat moment was ik met het reisvirus besmet.

En wat is er leuker dan van je hobby je werk maken, dus de meeste jobs die ik heb gedaan, hadden met toerisme te maken. Van reisbureaumanager tot reisleider tot docent op een toeristische opleiding.

Sinds een aantal jaren woon ik grotendeels in Athene, waar ik Nederlandstalige tours, excursies en maatwerktrips organiseer en vaak ook begeleid (www.agemcalledathens.com). En ik begon met het schrijven van blogs, reisgidsen en reisroutes over en door Athene en andere plekken in Griekenland die ik goed ken. Nu is een stuk schrijven voor mij iedere keer weer een soort bevalling en toch vind ik het superleuk om te doen.

Zo ontstond langzaam het idee voor een reiswebsite met daar op routes en blogs over de plekken waar ik geweest ben. Maar het bleef bij een idee, eenvoudigweg omdat ik geen tijd had om er iets mee te doen. Totdat corona kwam. Ineens lag m’n werk helemaal stil en had ik tijd in overvloed. Wereldwijd komt nog, ik begin met de Achterhoek, want daar verblijf ik in momenteel. En ik wil dit bijzondere stukje Nederland graag met je delen.

Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets weten? Of denk je dat jij leuke routes kunt schrijven door een mooi stukje wereld? Stuur me dan een mail. info@dewereldiszomooi.nl