Je bekijkt nu 7 Coronaproof activiteiten in de Achterhoek

7 Coronaproof activiteiten in de Achterhoek

Ben je op zoek naar coronaproof activiteiten in de Achterhoek? Dan moet je even verder lezen. Want in dit blog staan zeven supergave activiteiten die je kunt doen in de Achterhoek en die ook nog eens helemaal coronaproof zijn. Want ondanks alle coronabeperkingen zijn er gelukkig nog genoeg dingen die je wel kunt doen in de mooie Achterhoek.

7 Tips voor coronaproof activiteiten in de Achterhoek

1) Onthaasten met een ezel in Almen
Een ezelwandeling is het ultieme onthaasten, want een ezel heeft z’n eigen tempo. En dat ligt een stuk lager dan dat van jou en mij. Bij de Vetweide in Almen bieden ze ezeltochten.  Voordat je op stap gaat met je nieuwe wandelmaatje ga je haar–bij wijze van kennismaking- eerst even lekker borstelen.  Je krijgt een wandelroute mee van zo’n 5 kilometer die je over zandwegen, langs de Berkel en zelfs een stukje over een uniek privéterrein voert. 

Voor het ultieme onthaasten bestel je bij Coby –de vrouw des huizes- een picknick, inclusief een vers eitje van eigen kippen. Zoek een fijn plekje ergens langs de Berkel en kom even helemaal tot rust. Om het ook leuk te houden voor de ezels wandelen ze maximaal 1x per dag. De ezeltochten starten in het paasweekend. Wil je wat langer genieten van Almen en omgeving? Zet dan je tentje, camper of caravan neer op de minicamping van de Vetweide.
website van de Vetweidecoronaproof activiteiten in de Achterhoek

 

2) Flamingo’s kijken in het Zwillbrocker Venn
Update: door aangescherpte coronamaatregelen van Duitse zijde kun je momenteel helaas even geen flamingo’s gaan kijken. Het ligt net niet in de Achterhoek, maar er wel heel dicht bij. En het is zo uniek dat het absoluut een plekje verdient in dit blog. Het Zwillbrocker Venn, net over de grens bij Groenlo. Een uniek natuurgebied waar een wandelroute van 6 km door heen loopt. Deze route start bij de parkeerplaats van hotel zum Kloppendiek in Zwillbrock.

Het Zwillbrocker Venn is het hele jaar door een bezoek meer dan waard. Maar het voorjaar is wel echt dé tijd om te gaan want dan broeden er duizenden meeuwen , die een oorverdovend lawaai maken. Van maart tot juni krijgen die gezelschap van een kolonie flamingo’s. Heel bijzonder om die roze vogels zo dicht bij huis in het wild te zien. Tip: wil je foto’s van ze maken, neem dan een echte camera met een goeie telelens mee. Als je toch in Zwillbrock bent, bewonder dan ook even de unieke barokkerk, die vlakbij de parkeerplaats van hotel zum Kloppendiek staat.coronaproof activiteiten in de Achterhoek

 

3) Winterswijk & omgeving ontdekken op een E-chopper
De omgeving van Winterswijk is mooi en afwisselend. Een superleuke manier om die te gaan verkennen is op een E-chopper. Een stoere elektrische scooter waarmee je comfortabel, geluidloos en zonder helm –want ze gaan niet harder dan 25 km per uur- door het Achterhoekse coulisselandschap zoeft. Klik op het filmpje om een indruk te krijgen. De E-choppers zijn er in 1-persoons en 2-persoons uitvoering en te huur bij Route Wenters, tegenover het station in Winterswijk. Wel even van tevoren reserveren. Website van Route Wenters

 

 

4) Picknickwandeling bij de Stadsboerin in Doetinchem
Wandelen maakt hongerig. Nu de horeca dicht zit kun je natuurlijk zelfgesmeerde bammetjes meenemen op je wandeltocht. Maar waarom verwen je jezelf niet eens met een lekkere picknick van de Stadsboerin? Eerst maak je een fijne wandeling van 9 kilometer door de Kruisbergse bossen. En als je terug komt staat een picknickmand met lekkers –grotendeels gemaakt van producten uit eigen tuin- voor je klaar. Zoek een fijn plekje en geniet van o.a. hartige taart, een lekker soepje, boerenyoghurt met granola en desembrood. Voor kleine eters en kinderen is er een picknick-op-maat. Wel even een dag van tevoren reserveren.
Zondag & maandag gesloten. Website van de Stadsboerincoronaproof activiteiten in de Achterhoek

 

5) Maak een wandeling door hanzestad Doesburg
Dat het overal zo rustig is heeft ook voordelen. In een oude stad als Doesburg kun je daardoor veel makkelijker nog iets van de sfeer van weleer voelen. Dwaal door de eeuwenoude straten met z’n historische huizen en panden. En maak er foto’s  zonder hinderlijke  voorbijgangers er op. Wil je even uitwaaien? Maak dan een wandeling langs de Oude IJssel of over “de Linie”, de goed bewaard gebleven oude vestingswerken. Zeker weten dat je alle mooie plekjes van Doesburg krijgt te zien? Download dan onze stadswandeling Doesburg.
Link naar de stadswandelingcoronaproof activiteiten in de Achterhoek

 

6) De achtkastelenroute in Vorden
In een blog over coronaproof activiteiten in de Achterhoek mag deze klassieker niet ontbreken. De 34 kilometer lange fietsroute -die al bestaat sinds 1913- voert je langs de acht kastelen die Vorden rijk is. De meeste van die kastelen zijn privébezit, dus je mag er niet naar binnen. Maar ook van de buitenkant zijn ze mooi en prikkelen ze de fantasie. Althans, die van mij wel. Welke intriges en romances zouden er zich door de eeuwen heen achter die dikke muren hebben afgespeeld?

De route neemt je mee door het mooie buitengebied van Vorden. Een routebeschrijving is niet echt nodig want de weg staat goed aangeven door middel van knalgele bordjes. Alleen bij Huis Medler was ik even het spoor bijster. Uit eigen ervaring kan ik je vertellen dat je hier niet links- en ook niet rechtsaf moet, maar moet omdraaien en een stukje over het fietspad langs de grote weg terug fietsen. Voor een take-away koffie én toiletgang kun je terecht bij rustpunt de Lindesche Molen, tussen het Onstein en Huis Kiefskamp in. De achtkastelenroute is een rondje, dus je kunt op iedere willekeurige plek langs de route starten.
Link naar de achtkastelenrouteCoronaproof activiteiten Achterhoek

 

7) Wine&walk in Winterswijk
Wandelen en wijnen -in die volgorde want anders kom ik niet meer vooruit- vind ik een fantastische combi. En dat kan coronaproof bij Wijngaard Hesselink in Winterswijk. Zoek een lekkere fles wijn uit in het winkeltje en koop er voor een eurootje een routebeschrijving vol met leuke wetenswaardigheden bij. Zorg dat je een kleedje en glazen bij je hebt en zoek een lekker plekje in de wijngaard.
website van wijngaard Hesselinkcoronaproof activiteiten in de Achterhoek

Ook in coronatijd is één dag veel te kort om de Achterhoek te ontdekken. Check onze accomodatie-aanraders als je op zoek bent naar een fijn plekje om te overnachten. Heb jij ook tips voor toffe coronaproof activiteiten in de Achterhoek? Mail die dan naar info@dewereldiszomooi.nl. Dan deel ik ‘m zodat zo veel mogelijk mensen er van kunnen genieten.

Veel plezier in de mooie Achterhoek!


Marleen Veldhorst
www.dewereldiszomooi.nl

Dit bericht heeft één reactie

  1. Ingenborg

    Wat ontzettend leuk! Krijg er helemaal zin in !

Geef een reactie